Precinct 5

Precinct 5, Kalvertoren Amsterdam
Concept, ontwerp en uitvoering
350 m²
Fotografie: Marcel van der Burg

Meer..

In nauwelijks vijf weken transformeerde KUUB in samenwerking met Pieter Kool, het voormalig politiebureau ‘5’ in het centrum van Amsterdam met beton, staal, glas en verf en een beperkt budget. Hiermee kreeg het Amsterdamse Precinct 5 een interieur identiteit klaar om verder uit te rollen. Met een achtergrond in street-wear en het nachtleven, omschrijft Precinct 5 hun stijl als ‘Squat Chique’. Met het blootleggen van de karakteristieke constructie van het voormalige politiebureau, en de toepassing van ruw antraciet beton werd het podium neergezet voor het zwarte stalen meubilair waarmee de bijna industriële kathedraal voor mode wordt opgebouwd.
Om binnen budget en planning te blijven is consequent gewerkt met prefab modules. De ‘KUBE’ is een rechthoekig element met verbindingsmogelijkheden op strategische plekken om meubilair van te maken. De KUBES kunnen in alle richtingen gekoppeld worden en vormen - staand of hangend - naast kledingrek ook de kassa, trap, vitrine en archief.

Tijdens de WK Voetbal 2010 heeft deze locatie Precinct 5 Nike Stadium gehost, waarbij de KUBE installatie werd omgebouwd tot evenementen-ruimte en ‘stadion’.
link naar Nike stadium.

link naar Frame Publicatie
link naar retaildesignblog